Westernridning och westernträning med Den Engelska hästen.

Fördelen med basövningarna i Bob Mayhews western dvd The Basic Principles of Western Riding - Why and How är att det krävs så lite av ryttaren för att få god respons från hästen. Precis som i western-ridning är det lika viktigt inom engelsk ridning att se hästens minsta försök och belöna detta. Tänk horsemanship!

Belöningen är alltid eftergift i rätt tid. Det gör hästen följsam och mjuk. Många engelskridande ryttare tränar horsemanship med sina hästar för att utveckla sin ridning, få en säkrare hantering av hästen och ökad kontroll vid uteritter.

I Bob Mayhews westerndvd presenteras Den Engelska hästen av korsningshästen Tim som behöver ridas till utan att för den saken skull bli omskolad till western ridning. För träningen av Tim använder Bob Mayhew sig av samma grundprinciper som han tillämpar på sina unga och gröna westernhästar, från starten där han introducerar westernsadeln för första gången till den treåriga quarterhästen som Bob tränade de grundläggande ridövningarna på, till den fyraåriga quarterhästen som kunde utföra en mängd avancerade rörelser.

Alla basövningar finns med i Bob Mayhews utbildning-dvd. Det är således inte bara westernhästen som kan tränas på detta sätt. Träningsprogrammet och tränings-metoderna i Bob Mayhews utbildning-dvd fungerar inom alla discipliner, oavsett ras. De är universella!

Website provided by Visuell Kommunikation